Eigen weg vinden

Het studentenleven in Utrecht beviel me prima en mijn studie ging goed, maar om mijn weg te vinden in het leven, daar had ik moeite mee. Heel wat uurtjes was ik alleen. Tot op een mooie septemberavond ik op een kunstmarkt terecht kwam achter mijn huis. Vol belangstelling keek ik rond en voelde de opwinding van al dat moois. Mijn oog viel al gauw op een speciaal kunstwerk. De kunstenares en ik raakten aan de praat, ik vond haar sympathiek en haar werk heel mooi. Ik kocht het schilderij en hing het boven mijn bank. Het was een stoer kunstwerk. Abstract met aardse kleuren, lichte tinten afgewisseld met donkere nuances. Er zat structuur in en over het doek zat een forse scheur. Ik hield ervan. Als ik ernaar keek deed het me goed, als een soort troost: Het leven is aards, geen mens komt zonder kleerscheuren door het leven, dat vertelde het me. Ik heb het schilderij nog altijd en het ik vind het nog steeds mooi, het blijft voor mij waardevol. Vele kunstwerken na deze volgden, heerlijk! De kunst had mij echt in z’n greep. 

Kunstcollectie in bedrijf

Na mijn opleiding kwam ik terecht bij en groot verzekeringsbedrijf en werkte op de afdeling communicatie. Samen met een collega brachten we kunst in het bedrijf. In twaalf jaar tijd bouwden we met plezier en enthousiasme een fraaie Kunstcollectie op.

Exposities en contacten met kunstenaars

Het organiseren van exposities en contacten leggen met kunstenaars waren mijn dagelijks werk. Een helder kunstbeleid lag daaraan ten grondslag. Het bedrijf verhuisde van Utrecht naar Amersfoort, en toen de zoveelste reorganisatie werd doorgevoerd, ik kinderen kreeg én we naar de Beemster verhuisden, heb ik afscheid genomen van dat bedrijf. 

Bloed kruipt ...

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en op vrijwillige basis ging ik weer exposities organiseren. Tussendoor volgde ik verschillende cursussen kunstgeschiedenis en natuurlijk kocht ik regelmatig nieuwe kunst aan. In 2017 maakte ik een uitstap naar de opleiding voor Uitvaartbegeleiding in Zwolle en behaalde glansrijk het diploma met mijn afstudeerscriptie  Schoonheid troost. Omdat het leven en de dood vragen oproepen en  niet altijd eenvoudig zijn hebben we kunst nodig. Kunst kan samenvatten wat vaak met woorden niet lukt, behalve dan in poëzie, wat ook kunst is. Kunst kan ons vreugde en troost geven. Voor mij was de cirkel toen rond, want bij vreugde of verdriet: kunst doet goed. Kunst verrijkt.
Via de kunsten vond ik dus mijn weg. Van alle schilderijen, beelden en kunstuitingen geniet ik tot op de dag van vandaag. De keuze die jij maakt voor kunst vormt een blauwdruk van je leven. Dat gevoel, om dagelijks van kunst te genieten gun ik jou ook. Ik nodig je uit voor een bezoek aan Goede Kunstaken. Laat je oog vallen op iets dat jij mooi vindt en dat jou inspireert.

Ik adviseer je graag.