Aanschaf eerste kunstwerk

Het studentenleven in Utrecht beviel me prima en mijn studie ging goed, maar ik had ook best moeite om mijn weg te vinden in het leven. Heel wat uurtjes was ik alleen. Tot op een mooie septemberavond ik op een kunstmarkt terecht kwam achter mijn huis. Vol belangstelling keek ik rond en voelde de opwinding van al dat moois. Mijn oog viel al gauw op een speciaal kunstwerk. De kunstenares en ik raakten aan de praat, ik vond haar sympathiek en haar werk heel mooi. Ik kocht het schilderij en hing het boven mijn bank. Het was een stoer kunstwerk. Abstract met aardse kleuren, lichte tinten afgewisseld met donkere nuances. Er zat structuur in en over het doek zat een forse scheur. Ik hield ervan. Als ik ernaar keek deed het me goed, als een soort troost: Het leven is aards, geen mens komt zonder kleerscheuren door het leven, dat vertelde het me. Ik heb het schilderij nog altijd en het ik vind het nog steeds mooi, het blijft voor mij waardevol. Vele kunstwerken na deze volgden, heerlijk! De kunst had mij echt in z’n greep. 

Kunst in het bedrijf

Na mijn opleiding kwam ik terecht bij en groot verzekeringsbedrijf en werkte op de afdeling communicatie. Samen met een collega zetten we de afdeling Kunstzaken op organiseerden exposities in het bedrijf. In twaalf jaar tijd bouwden we met veel plezier en enthousiasme een fraaie Kunstcollectie op.

Exposities en contacten met kunstenaars

Het organiseren van exposities en contacten leggen met kunstenaars waren mijn dagelijks werk. Een helder kunstbeleid lag daaraan ten grondslag. Het bedrijf verhuisde van Utrecht naar Amersfoort. Toen de zoveelste reorganisatie werd doorgevoerd, ik kinderen kreeg én we naar de Beemster verhuisden, heb ik afscheid genomen van dat bedrijf.

Op vrijwillige basis ...

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en op vrijwillige basis ging ik weer exposities organiseren. Tussendoor volgde ik verschillende cursussen kunstgeschiedenis en natuurlijk kocht ik regelmatig nieuwe kunst.
In 2017 startte ik met de opleiding voor Uitvaartbegeleiding in Zwolle en behaalde glansrijk het diploma met mijn afstudeerscriptie  Schoonheid troost. Omdat het leven en de dood vragen oproepen die niet altijd eenvoudig te beantwoorden zijn, hebben we kunst nodig. Kunst kan samenvatten wat vaak met woorden niet lukt, behalve dan in poëzie, wat natuurlijk ook een kunstvorm is. Kunst kan ons vreugde en troost geven. Voor mij was de cirkel toen rond, want vreugde of verdriet: kunst doet goed. Kunst verrijkt.

Via de kunsten vond ik dus mijn weg. Van alle schilderijen, beelden en kunstuitingen geniet ik tot op de dag van vandaag. De keuze die je maakt voor kunst zegt iets over jouw leven. Je creëert je eigen 'Home' waar jij je thuis voelt. Dat gevoel, van thuiskomen en dagelijks van kunst te genieten gun ik jou ook. Ik nodig je uit voor een bezoek aan Goede Kunstaken. Laat je oog vallen op iets dat jij mooi vindt en dat jou inspireert.

Ik adviseer je graag.